Η γραφική παράλια του Καλαμιτσίου με τα καταγάλανα και γάργαρα νερά την χρυσαφένια αμμουδιά και την βραχονησίδα της, δικαίως θεωρείται ένα από τα κρυμμένα στολίδια της Ελλάδος. Η παράλια είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες σε αρκετά σημεία κατά μήκος . Στο Καλαμίτσι θα βρείτε εστιατόρια, καφετέριες και παντοπωλεία.

Οι χαρακτηριστικοί λόφοι της περιοχής, καλυμμένοι από πουρνάρι, θυμάρι και ρίγανη, γεμίζουν πολύχρωμα λουλούδια κατά την διάρκεια του χρόνου διεγείροντας τις αισθήσεις με ευωδιές και χρώμα. Το γαλήνιο τοπίο που είναι χαρακτηριστικό του τόπου αυτού κάνει την διαμονή σας να γίνει ένα ταξίδι πλήρους ικανοποίησης και μια εμπειρία μοναδική.

Σε μικρές αποστάσεις από το Καλαμίτσι θα βρείτε πολλές αμμώδεις παραλίες ή κολπίσκους. Στην περιοχή υπάρχει ο Μαρμαράς,το λιμάνι Πόρτο Κουφό,η Συκιά, η Σάρτη σε μικρές αποστάσεις από το συγκρότημα, για μια νυχτερινή έξοδο .

Στην περιοχή υπάρχουν δραστηριότητες για καταδύσεις και θαλάσσια σπορ , ενοικίαση σκαφών και ιστιοφόρων. Μπορείτε να απολαύσετε μια βόλτα με αλόγα στο βουνό ή με τα πόδια.

Η περιοχή δεν φημίζεται μόνον για την θάλασσα και τις όμορφες παραλίες που διαθέτει έχει και ένα πανέμορφο βουνό τον ∆ραγουντέλι με πολλές διαδρομές και πολλά πανοραμικά σημεία που βλέπουμε τις τρεις χερσονήσους. Όταν βρίσκεσαι σε κάποια σημεία του βουνού έχεις την εντύπωση ότι η μυθολογία των Τιτάνων που πετούσαν πέτρες από την μια χερσόνησο στην άλλη, είναι πραγματικότητα. Αξίζει να σημειωθεί πως στα δάση του βουνού βλασταίνει ο Ίταμος, ένα προστατευόμενο είδος δένδρου ηλικίας 2.000 ετών.

Ανεξάρτητα δίνεται η ευκαιρία να ασχοληθείτε με διάφορες δραστηριότητες όπως βόλτες με τα ποδήλατα που σας διαθέτουμε, πεζοπορία, περιηγήσεις και ψάρεμα σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.